Betrouwbare informatie over goede doelen
1

Meer vertrouwen

Deze database bevat betrouwbare gegevens over 6.000 Belgische verenigingen en stichtingen. We updaten de database dagelijks, op basis van informatie van officiële bronnen en de goede doelen zelf.
2

Steun een goed doel dat bij jou past

Wil je een goed doel steunen, financieel of als vrijwilliger? In deze database vind je meer informatie over verenigingen en goede doelen die jou nodig hebben.

Bouw een community op

Met social media bouw je in geen tijd een hechte community uit en communiceer je eenvoudig met je donateurs en vrijwilligers.
 

Elke dag bezoeken meer dan 4,3 miljoen Belgen Facebook. 3,2 miljoen gebruikt daarvoor zijn mobiel toestel. Je kan er niet naast kijken: een groot aantal organisaties, misschien ook de jouwe, geeft social media een vaste stek in hun communicatiestrategie. Sociale netwerken zoals Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram vullen de traditionele communicatiekanalen perfect aan. Je zet ze in om je goed doel naam te geven, mensen te mobiliseren, donateurs te bereiken en het brede publiek beter te informeren.

Op Goededoelen.be vind je regelmatig tips en tricks om je digitale communicatie op punt te stellen. Werk jij bijvoorbeeld al met hashtags? In onze nieuwsrubriek leggen we van naald tot draad uit hoe je woorden en woordengroepen op social media tot leven kan brengen met een ‘hekje’ of simpelweg ‘#’. Wie op zo’n hashtag klikt, krijgt alle berichten met eenzelfde hashtag op een presenteerblaadje aangeboden. Om jouw berichten beter zichtbaar te maken, is het dus belangrijk om ze uit te rusten met de juiste hashtag.

Social media en goede doelen, een gouden combinatie!

 

 

Cookie policy